چلیپا
این وبلاگ ترکیبی از دلنوشته های خودم و مطالبی در رابطه با موضوعات مورد علاقه و جذاب برای خودم می باشد.
نويسندگان


عالم ربانی و عارف صمدانی و سالک الی‌الله، مرحوم آیت‌الله حاج سید مهدی امامی(رحمت‌الله علیه) از جمله علما و بزرگان عصر حاضر شهرضاست كه همچون سلف صالح اين ديار گمنامى و عدم شهرت را بيشتر مى‌پسندید و به آنها اقتدا نمود و عمری را در گمنامی و عزلت به سر برد. 


 


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب


طراح جامعه دندان پزشکی ایران، درمیان اعضای مؤسس جامعه - سال 1342 ایرانی
 

 
 

دکتر حسین نواب

او طراح و عضو مؤسسین جامعه دندان پزشکی ایران، بنیانگذار دانشکده دندان پزشکی دانشگاه ملی (دانشگاه بهشتی) و بنیانگذار دندان پزشکی نوین در ایران است.

دکتر نواب سه دوره دبیر جامعه دندان پزشکی ایران بود.

متولد 23 اردیبهشت ماه 1301 در شهرضا، تحصیلات ابتدایی را در شهرضا و تحصیلات متوسطه را در دبیرستان سعدی اصفهان گذراند.

در خرداد ماه 1325 از دانشکده دندان پزشکی دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و با معدل 19 و 33 صدم به عنوان شاگرد اول آن دوره معرفی گردید و در تاریخ 4/12/1325 موفق به اخذ مدال درجه اول علمی شد.

 


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب

ایران مطلب : «برای کسی که اندیشه نداشتن خشونت را در خود پرورده تمام عالم یک خانواده است. نه ترسی به دل دارد و نه کسی از او می‌ترسد».  همین اندیشه رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها بود که ملت هند را در راه آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. گاندی در طول زندگی‌اش استفاده از هر نوع ترور و خشونت برای رسیدن به مقاصد را رد می‌کرد. او تلاش می‌کرد با درس گرفتن از اشتباهات و عملکردش به حقیقت برسد. با اینکه گاندی خلاصه‌ای از اعتقادات خویش را در قالب« خداوند حقیقت است» آورده است اما درس‌های زیادی می‌توان از زندگی او آموخت.با هم برخی از درس‌هایی که باید از این مرد بزرگ یاد گرفت، مرور می‌کنیم.

 

 


موضوعات مرتبط: درس زندگی ، زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 9 اسفند 1393برچسب:گاندی,اسطوره سادگی,هند,هندوستان, ] [ 9:28 ] [ رهگذر ]

مرتضی احمدی ، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون درگذشت.


وی که نام کاملش "مرتضی حاج سید احمدی" بود، علاوه بر بازیگری به تلاش برای احیای سنن ایرانی مشهور بود، در سال 1303 تهران متولد شد، از 1321 به کارآموزی تئاتر پرداخت و در 1322 پیش پرده خوانی را در اجراهای نمایشی بر عهده گرفت. سپس به رادیو تهران رفت و بعد از آن فعالیت در فیلم های تلویزیونی ، سریال ها و سینما را به عنوان گوینده، دوبلور و هنرپیشه آغاز کرد. وی یکشنبه - 30 آذر ماه 1393 - به دلیل مشکل ریوی در منزلش درگذشت.

تشییع جنازه این هنرمند امروز انجام می گیرد.


موضوعات مرتبط: اخبار ، هنری ، زندگی نامه ، هنرمندان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ چهار شنبه 3 دی 1393برچسب:مرتضی احمدی,شب یلدا,کودتای 28 مرداد, ] [ 8:3 ] [ رهگذر ]

 


عظیم جوانروح (زاده ۱۳۲۴ - درگذشته ۴ آذر ۱۳۹۳) فیلم‌بردار اهل ایران بود.

 

زندگی‌نامه

عظیم جوانروح سال ۱۳۲۴ در اردبیل متولد شد، او از سال ۱۳۵۲ به عنوان فیلمبردار در سازمان رادیو تلویزیون ملی ایران مشغول بکار شد. جوانروح به مدت ۲ سال (حدود سال‌های ۱۳۵۴ و ۵۵) در دفتر سازمان رادیو تلویزیون در پاریس به فعالیت پرداخت.

او در این دوره تعدادی مستند گزارشی و خبری ساخت که به موضوع مراحل ساخت نیروگاه اتمی ایران در فرانسه، زندگی مارک شاگال (مصاحبه اختصاصی با این نقاش فرانسوی) زندگی و آثار ویکتور وازارلی، برنامه تئاترهای پاریس و دیگر موضوعات سیاسی، اجتماعی و هنری ... اختصاص داشت.

در جریان اعتصاب کارکنان سازمان رادیو تلویزیون، (پائیز ۱۳۵۷) جوانروح به عنوان یکی از نمایندگان این شورا برگزیده شده بود. او با دفتر آیت‌الله طالقانی و دفتر آیت‌الله خمینی ارتباطی نزدیک و بی واسطه داشت. جوانروح مسئول هماهنگی و برنامه ریزی‌های تلویزیونی در مدرسه رفاه و علوی (محل اقامت امام در بهمن ۱۳۵۷ بود. او در دوره صادق قطب‌زاده٬ نخستین سرپرست سازمان رادیو تلویزیون بعد از انقلاب٬ برای مدت کوتاهی مدیریت تولید شبکه دوم تلویزیون را بر عهده داشت.


عظیم جوانروح پس از مدت‌ها ابتلا به سرطان روده[۱] در تاریخ ۴ آذر ۱۳۹۳[۲] در بیمارستان لاله تهران[۳] درگذشت.

 


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، هنرمندان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ دو شنبه 10 آذر 1393برچسب:عظیم جوانروح+, ] [ 10:6 ] [ رهگذر ]

- مي گويند بايد از حضرت علي (ع) الگو بگيريم!‌ اما چگونه؟!... من يك جوان هستم! يك جوان با خصوصيات خاص دوران جواني! يك جوان با شور و نشاط خاص اين دوران كه به خنده و تفريح، به شور و احساسات نياز دارد و به الگويي كه مرا به شور آورد!

- با تمام اين حرفها، باز هم بهترين الگو براي تو و براي همه،‌مولاي متقيان است: و بخصوص جواني شان!

- جواني حضرت علي (ع) ؟!


موضوعات مرتبط: درس زندگی ، زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ سه شنبه 16 مهر 1393برچسب:جوان,حضرت علی,جوانی, ] [ 10:21 ] [ رهگذر ]

ابوعلي سينا  
پزشك و فيلسوف ايراني (370 – 428 ﻫ.ق)

ابوعلي حسين بن عبدالله معروف به ابوعلي سينا در سال ۳۷۰ هجري قمري درخرميشن از توابع بخارا متولد شد. او پزشك ، رياضيدان ، فيلسوف و منجم بزرگ ايراني بود . پدرش عبدالله در دستگاه سامانيان محصلي ماليات را عهده داربود و مادرش ستاره نام داشت. وي در بلخ پرورش يافت و قرآن و ساير علوم را آموخت. استاد وي عبدالله ناتلي بود كه از رجال مشهور قرن چهارم هجري به شمار مي رفت. او در هجده سالگي، چنانچه خود نوشته است، همه علوم را فرا گرفته بود. در بيست و يك سالگي دست به تاليف و تصنيف زد، در بيست و دو سالگي پدرش را ازدست داد و خود متصدي شغل پدر گرديد. اما به علت نابساماني اوضاع سياسي ، بخارا را ترك نمود و به گرگانج پايتخت امراي مامونيه خوارزم و نزد خوارزمشاه علي ابن مامون و وزيرش ابوالحسين احمدبن محمد سهيلي رفت. در اين هنگام، محمود غزنوي بر خوارزم نفوذ يافته بود و از دانشمندان دربارخواسته شد كه به غزنين به خدمت سلطان محمود بروند. ابوعلي سينا كه از تعصب آن پادشاه خبردار بود ، به همراهي ابوسهيل مسيحي از خوارزم گريخت و از راه ابيورد و طوس به قصد گرگان حركت كرد تا به قابوس بن وشمگيركه به عنوان ياريگر و حامي دانشمندان شهرت يافته بود، بپيوندد. اما وقتي كه پس از مشقات بسيار بدان شهر رسيد، قابوس مرده بود.


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ یک شنبه 1 شهريور 1393برچسب:زندگينامه ابوعلي سينا,ابوعلی سینا, ] [ 8:44 ] [ رهگذر ]

 

 ۲۰دی مصادف با سالروز شهادت امیرکبیر است. «میرزا تقی‌خان فراهانی»  مشهور به امیرکبیر، یکی از صدراعظم‌های ایران در دوره ناصر الدین شاه قاجار بود. اصلاحات امیرکبیر اندکی پس از رسیدن وی به صدارت آغاز گشت و تا پایان صدارت کوتاه او ادامه یافت. مدت صدارت امیر کبیر ۳۹ ماه (سه سال و سه ماه) بود. وی مؤسس دارالفنون بود که برای آموزش دانش و فناوری جدید به فرمان او در تهران تأسیس شد. همچنین انتشار روزنامه وقایع اتفاقیه  از جمله اقدامات وی به‌شمار می‌آید.


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب

آلبرت انيشتين
دانشمند آلماني (1879- 1955)


«آلبرت انيشتين» در چهاردهم مارس 1879 در شهر «اولم» واقع در ناحيه «ورتمبرگ» آلمان متولد شد. وقتي كه آلبرت يك ساله بود، خانواده وي از اولم عازم مونيخ گرديدند. پدر آلبرت، هرمان انيشتين، كارخانه كوچكي براي توليد محصولات الكتروشيميايي داشت و با كمك برادرش كه مدير فني كارخانه بود، از آن بهره برداري مي كرد. وي از لحاظ عقايد سياسي با حكومت پروسي ها مخالفت داشت، اما امپراتوري جديد آلمان را ستايش مي كرد و صدر اعظم آن « بيسمارك » و ژنرال « مولتكه » و امپراتور پير يعني « ويلهم اول» را مورد تجليل قرار مي داد. مادر انيشتين كه پائولين كوخ نام داشت، بيش از پدر زندگي را جدي مي گرفت و از احساسات هنرمندانه اي برخوردار بود.


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب

پیکر مرحوم ˈعباس وفاییˈ بازیگر تئاتر، رادیو، سینما و تلویزیون صبح امروز /دوشنبه/ پس از تشییع در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) آرام گرفت.

 

 

موضوعات مرتبط: اخبار ، هنری ، زندگی نامه ، هنرمندان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ دو شنبه 2 تير 1393برچسب:عباس وفائی,مختارنامه,سریال مختارنامه,بازیگر, ] [ 11:51 ] [ رهگذر ]

صدرالدین حجازی در سال 1327 در شهرضا متولد شد. او فعالیت هنری خود را در سال 1352 آغاز کرد. در سال 1348 به دانشگاه هنر راه یافت. در طول دوران دانشجویی نمایشنامه های «تله»، «صیادان» و ... را گارگردانی کرد و در نمایشنامه های «منطقه ی جنگی»، «آموزگاران» و ... بازی کرد. وی در سال 1356 به عنوان بازیگر نقش اول مرد شناخته شد و موفق به دریافت اسب طلا شد. از سال 1359 تا 1363 سرپرستی مجتمع دانشسراهای هنر را به عهده داشت و در سال 1364 به مدیریت تالار آبگینه نائل گردید. وی علاوه بر بازی در فیلم های سینمایی به ایفای نقش در سریال های تلویزیونی نیز پرداخت که مهمترین آنها عبارتند از: «کوچک جنگلی»، «روزی روزگاری»، «تنهاترین سردار»، «تفنگ سرپر». بازیگر : (۱۲)مورد (۱۳۸۰)(۱۳۷۰)(۱۳۶۰) ۱ - گیس بریده (۱۳۸۵) ۲ - رستگاری در 20/8 دقیقه (۱۳۸۳) ۳ - مزاحم (۱۳۸۰) ۴ - مثلث آبی (۱۳۷۸) ۵ - روز شیطان (۱۳۷۳) ۶ - سه مرد عامی (۱۳۷۲) ۷ - از بلور خون (۱۳۷۱) ۸ - جدال بزرگ (۱۳۶۹) ۹ - تفنگ های سحرگاه (۱۳۶۷) ۱۰ - شاخه های بید (۱۳۶۷) ۱۱ - ناخداخورشید (۱۳۶۵) ۱۲ - زنجیرهای ابریشمی (۱۳۶۴)


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، هنرمندان ، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 15 ارديبهشت 1393برچسب:صدر الدین حجازی,بازیگری,هنر, ] [ 8:53 ] [ رهگذر ]

نابسامانی‌های واپسین روزهای حکومت قاجار در کام زمانه شراره می‌ریخت. سال 1303 هـ.ش/1343 هـ.ق بود و در کانون کهن علم و فلسفه شهر باستانی قمشه و در خانه عالم بزرگ شهر "حاج سید فضل‌الله حجازی" لبخندها می‌شکفت و تولد "سید مهدی حجازی" را با شادی آمیخت. او دوران کودکی را در خانواده‌ای که در علم و تقوا سابقه دیرین داشت سپری کرد و از تربیت‌های علمی و اخلاقی پدر و نیاکانش پرتو گرفت. در آغاز جوانی برای تحصیل علوم دینی رهسپار اصفهان گردید. سالها در اصفهان با تلاش پیگیر، ساده‌زیستی، خودسازی و باور پولادین، رشته‌های مختلف فرهنگ اسلامی را فرا گرفت. وی در سال 1370 هـ ق. برای تعالی بیشتر علمی و تخصص فراتر فرهنگی و نیل به درجه عالی اجتهاد رهسپار نجف اشرف از محضر مراجعی هم‌چون امام خمینی، آیه‌الله حکیم، آیه‌الله خویی، آیه‌الله سید عبدالهادی شیرازی و آیه‌الله حاج سید عبدالأعلی سبزواری و دیگران بهره کافی برد.


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب

با نهایت تأسف و تألم به اطلاع می رساند:

پروفسور حبیب الله هدایت پدر علم تغذیه ایران صبح دیروز

در سن ۹۳ سالگی بر اثر کهولت دارفانی را وداع گفت.     

 


موضوعات مرتبط: اخبار ، فرهنگی ، زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ سه شنبه 20 مهر 1392برچسب:درگذشت,پروفسور,هدایت,علم تغذیه,پدر, ] [ 8:21 ] [ رهگذر ]

پروفسور حبيب الله هدايت(پدر علم تغذيه ايران) در سال 1299 شمسي در شهرضا متولد شد.


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 27 آبان 1391برچسب:پروفسور حبيب الله هدايت,پدر علم تغذیه ایران,شهرضا, ] [ 11:34 ] [ رهگذر ]

 

 

اطلاعات هنرمند

زادروز

۳ مهر ۱۳۰۷
محلهٔ بیدآباد، اصفهان[۱]

اهل کشور

ایرانی

درگذشت

۲۵ خرداد ۱۳۹۱، اصفهان[۲]

کار(ها)

نوازنده

ساز(ها)

نِی

وب‌گاه

http://www.kassaimusic.ir/

 

 


موضوعات مرتبط: اخبار ، زندگی نامه ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 27 خرداد 1391برچسب:درگذشت, ] [ 20:3 ] [ رهگذر ]

 

در کـــارگــه کـــوزه گری رفـــــتم دوش
دیــــدم دو هـــزار کـــوزه گویا و خموش
ناگاه یکـــی کوزه بـــر آورد خـــــــروش
کــو کوزه گر و کوزه خر و کوزه فروش


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 27 ارديبهشت 1391برچسب:, ] [ 22:0 ] [ رهگذر ]

فردوسي
شاعر معاصر ايراني (329 –411 هجري)

 
«حکیم ابوالقاسم فردوسی» در سال 329 هجری در «طبران» طوس به دنیا آمد. پدرش از دهقانان طوس بود كه ثروت و موقعیت قابل توجهی داشت. فردوسي در جوانی با درآمدی که از املاک پدرش به دست مي آورد، به کسی محتاج نبود؛ اما بتدريج، آن اموال را از دست داد و به تهیدستی گرفتار شد.
 


موضوعات مرتبط: اخبار ، هنری ، زندگی نامه ، هنرمندان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ یک شنبه 24 ارديبهشت 1391برچسب:, ] [ 6:11 ] [ رهگذر ]

رهی معیری

شادروان محمدحسن معیری متخلص به «رهی» در دهم اردیبهشت ماه ۱۲۸۸ هجری شمسی در تهران و در خاندانی بزرگ و اهل ادب و هنر چشم به جهان گشود.


موضوعات مرتبط: ادبی ، زندگی نامه ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ سه شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:, ] [ 16:54 ] [ رهگذر ]

ابومحمد مُصلِح بن عَبدُالله مشهور به سعدی شیرازی و مشرف الدین (۵۸۵ یا ۶۰۶ – ۶۹۱ هجری قمری) شاعر و نویسندهٔ پارسی‌گوی ایرانی است. شهرت او بیشتر به خاطر نظم و نثر آهنگین، گیرا و قوی اوست. مقامش نزد اهل ادب تا بدان‌جاست که به وی لقب استاد سخن داده‌اند. آثار معروفش کتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نیز غزلیات وی است


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 1 ارديبهشت 1391برچسب:, ] [ 10:32 ] [ رهگذر ]

به روز ۱۲ فروردین ۱۳۳۴ ه.ش در شهرضا در خانواده ای مستضعف و متدین بدنیا آمد. او در رحم مادر بود که پدر و مادرش عازم کربلای معلّی و زیارت قبر سالار شهیدان و دیگر شهدای آن دیار شدند و مادر با تنفس شمیم روحبخش کربلا، عطر عاشورایی را به این امانت الهی دمید.


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 8 اسفند 1390برچسب:, ] [ 17:56 ] [ رهگذر ]

محمدرضا حکیم قمشه ای، او نیز از اعاظم حکما و اساطین عرفای قرون اخیره است. آقا محمدرضا که شاگردان و دوستانش نام او را به صورت مخفف، «آمرضا»، تلفظ می کردند اهل قمشه (شهرضا) اصفهان است،


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 10 اسفند 1390برچسب:, ] [ 10:23 ] [ رهگذر ]
جهانگير خان قشقايي در سال 1243 هـ . ق. در خانواده‌اي تحصيل كرده به دنيا آمد. پدرش محمد خان نام داشت و از ايل قشقايي، طايفة دره شوري،...

موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، علما ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ شنبه 6 اسفند 1390برچسب:, ] [ 10:20 ] [ رهگذر ]

 مرحوم استاد علامه حكيم صمداني، عارف رباني، مفسر قرآن كريم حضرت آيت الله حاج ميرزا محمد مهدي محي الدين الهي قمشه‌اي (قدس سره العزيز)....


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 13 شهريور 1390برچسب:, ] [ 10:50 ] [ رهگذر ]

اين بزرگوار اگر چه زاده و پرورش يافته ي شهرضا نيست ولي به خاطر نام و تبارش  اسم او نيز با نام شهرضا پيوند خورده است و جزء افتخارات اين شهر محسوب مي شود   

   


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ پنج شنبه 15 شهريور 1390برچسب:, ] [ 10:47 ] [ رهگذر ]

آشفته

 

......

پريش

.......


موضوعات مرتبط: زندگی نامه ، شاعران و ادیبان ، ،
برچسب‌ها:
ادامه مطلب
[ دو شنبه 17 مرداد 1390برچسب:, ] [ 17:40 ] [ رهگذر ]
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
امکانات وب